Queens Park house improvement extends and refreshes home

Queens Park house improvement extends and refreshes home

Victorian Queens Park home remodeled by daring extension Queens Park home receives complete refresh spanning

Victorian Queens Park home remodeled by daring extension

Queens Park home receives complete refresh spanning type, measurement and power general performance by Architecture for London

Look at this home in London’s Queens Park from the avenue, you almost certainly wouldn’t guess anything had been altered but step round the back, and the Victorian townhouse’s expansive architectural extension reveals itself. The project, led by young studio Architecture for London, directed by architect Ben Ridley, spans considerable dwelling advancement operate, such as a rear addition, a loft conversion and complete renovation of the interiors. 

Positioned on a tranquil street, populated by late Victorian purple-brick terraces and semi-detached homes, the undertaking came with a short for a important enhance in dimension. The architects obliged, completely demolishing the rear elevation and roof in order to rebuild them to new technical specs. The rest of the interior was stripped back to its bare bones, allowing for for entire reinvention in phrases of both of those design and structure to suit the new approach and the owners’ demands. The construct also allowed the architects to improve noticeably the house’s thermal general performance and airtightness (Ridley is licensed by the Passivhaus Institute).

The consequence is a structure that mixes modern day things with abstracted kinds that hint to Victorian house outlines and volumes – sustaining a balance with the property’s architectural context. The important, double-storey rear extension is clad in charred timber and pre-weathered larch on the upper amount. Meanwhile, the ground ground, in equally the aged and new elements of the house, is wrapped in glazing that permits the wonderful, environmentally friendly backyard garden to be seen from wherever inside the open up-plan kitchen and eating area. The backyard garden has been meticulously landscaped and capabilities a stone terrace, a selection of plant species, and a barbecue level, to enable for use during the 12 months.

Inside of, darker, moodier and much more closely embellished residing areas in the floor floor’s older section contrast with lighter styling and cleaner traces in the new component of the setting up. Variations in floor material indicate distinctive employs and ‘zones’, although the extension is also separated from the older location by a full-top oak sliding doorway. Upstairs, extra minimalist areas wrapped in wooden and showcasing, for case in point, frameless glass dormers, promote heat and serenity. A games space and a secluded engage in space at the really top of the home give a further more option for retreat, exciting and peace. §